Rólam

Lelkesen állok a szakmámhoz. Pozitívan az emberekhez.

Dr. Sebestyén Mónika vagyok, HR tanácsadó, karrier tanácsadó és mentor. 2006 óta dolgozom a HR szakmában. HR vezetőként gyártó cégben szocializálódtam, ami sokat alakított a gyakorlat- és folyamatszemléletemen. 2019-ben úgy döntöttem befejezem az alkalmazottságot és új szintre lépek, azaz saját vállalkozást alapítok. Negyedik éve külsős HR tanácsadóként dolgozom különböző méretű cégeknek, ezalatt pedig jó tapasztalatokat gyűjtöttem az ipar különböző részeiben, méretében és tevékenységében is eltérő vállalkozásokkal és vezetőikkel.
Tevékenységemet HR tanácsadóként abban különböztetem meg másokétól, hogy én a cégvezető mentorálását is feladatomnak tartom a cég rendbetétele közben. Így szükség szerint alkalmazok különböző módszereket arra, hogy a cégvezetői szemléletbe beépítsem azt HR folyamatszemléletet, amelyet magam dolgoztam ki és amelyet következetesen és határozottan képviselek.

Számomra a HR:
vezetés, képviselet, felelősségvállalás

Vezetőnek, stratégiai és business partnernek és nem utolsó sorban kreatív embernek tartom magam. A legbüszkébb arra vagyok, hogy 18 éve vezetőként dolgozom. Hiszem, hogy vezetőnek születtem és világéletemben élveztem, hogy HR-esként lehettem a cég arca, hogy elsőként az én viselkedésemen keresztül ítélték meg a cégemet. Ma a Lojális Munkatárs Kft egyik tulajdonosaként, HR Szakmai vezetőjeként tevékenykedem, ahol most a saját szemléletem és saját módszereim szerint lehetek más cégek és cégvezetők szemében az, aki a nevükben és helyettük a cégeik érdekeit képviseli.

Elsősorban HR szakembernek tartom magam, csak másodsorban érzem fontosnak, hogy jogi diplomával rendelkezem, melyet JATE ÁJK-n szereztem. A jogászságom a HR szakmában mindenesetre pluszos, ad egy olyan speciális szemléletet, melyet kizárólag a jogi szakma hordoz.

Önnel mikor kezdhetem a munkát?